Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek, Hírek, Olvasnivalók képes leírás - Tetőfedő, kivitelezők.tlap.hu
részletek »

Cikkek, Hírek, Olvasnivalók - Tetőfedő, kivitelezők.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tetofedo.tlap.hu » Cikkek, Hírek, Olvasnivalók
Keresés
Találatok száma - 17 db
Tetőfedő bajnokság

Tetőfedő bajnokság

A 2010. február 18-án megrendezett XII. Bramac Tetőfedő Bajnokság díjátadó rendezvényén 2 kategóriában (új épületek és felújított épületek) hirdettek győzteseket. Az idei évben 190 vendég vett részt a rendezvényen.

Tetőfedés profillemezzel

Tetőfedés profillemezzel

A Ruukki számos acéllemezes héjazati megoldást kínál tetőkre és falakra. A tető- és falburkoló profilok minimális karbantartást igénylő, erős és időtálló, kiváló minőségű anyagból - hidegen hengerelt, horganyzott, bevonatos lemezekből - készülnek. A profilok vízszintes, függőleges és átlós szerelhetősége, a lemezek kültéri és beltéri alkalmazhatósága, a rendkívül széles színválaszték számtalan felhasználási lehetőséget nyújt. A profilok alkalmazása gazdaságos, könnyen szerelhető, utólag akár egyszerűen módosítható megoldást kínál a projektek kivitelezésénél.

Napelemes cserép

Napelemes cserép

Az új magyar világszabadalmat, az ún. napelemes tetőcserepet óriási siker övezte Münchenben és Budapesten is. Idén novemberben kezdik gyártani, s évente egymillió darabot készítenek belőle. A megrendelők között nyugat-európai, amerikai és ázsiai ügyfelek is vannak. A hagyományos napelemeknél olcsóbb lesz a telepítésük, könnyen beépíthető az eredeti tetőszerkezetbe, és 10-40%-kal több energiát képes termelni.

Tetőfedő, kivitelezők magazin hírek
Tengeri homokot használtak betongyártáshoz Kínában
Tengeri homokot használtak... Nyolc építőipari vállalat működését felfüggesztették egy évre, mert tengeri homokot használtak a betongyártáshoz a dél-kínai Kuangtung tartomány Sencsen városában - jelentette a kínai média szerdán. Több mint harminc építési vállalatnál találtak szabálytalanságokat, miután a Kínai Központi Televízió (CCTV) a közelmúltban az előírtnál gyengébb...
Az épületfa története és fajtái
Az épületfa története és fajtái A fa felhasználási az építészetben igen régi múlttal rendelkezik. Már őskori...
Engedélyköteles-e a tetőablak-beépítés?
Engedélyköteles-e a tetőablak-beépítés? Gyakran előfordul, hogy a csak padlásként használt tetőteret később ki...
Zöldtetők

Zöldtetők

Az élő növények alkalmazása az építészetben az ókorig nyúlik vissza. A zöldtetőket más-más területeken eltérő céllal hozták létre. Az első ismert zöldtető a babiloni függőkert, mely feltehetően reprezentációs célt szolgált. Az Izlandról elterjedt földtetős, gyeppel fedett házaknál a szigetelés és az értékes faanyag egy részének megtakarítása volt a cél. Az idők folyamán gyakran változott az élő növények építészeti felhasználásának népszerűsége. Nyugat-Európában az épületfizikai és az ökológiai előnyök miatt az 1980-as években kezdett elterjedni a zöldtetők és a zöldhomlokzatok alkalmazása.

Semiramis függőkertje napjainkban

Semiramis függőkertje napjainkban

Az ókor hét csodája között tartották számon Semirámis királynő függőkertjét.Tudni kell róla, hogy a sivatagban épült meg, közel négyszáz méter széles és hosszú, majd 50 méter magas, piramishoz hasonlítható különlegess építmény volt. A jelenlegi tetőkertészet őseként számon tartott csodaépítmény mai megvalósulásában egyáltalán nem tartozik a csodák kategóriájába. Maga a tetten érhető valóság: praktikumával, célszerűségével, ésszerűségével, környzetbarát esztétikumával.

Még mindig csak álom a dús tetőkert

Még mindig csak álom a dús tetőkert

A tetőkertek építése már hazánkban is egyre gyakoribb, de még korántsem olyan mértékű, mint azt a városi klímára és a városiak életkörülményeire gyakorolt pozitív hatásai miatt várnánk. Hazánkban eddig összesen mintegy 1 millió négyzetméter zöldtető épült, amelynek kétharmada úgynevezett extenzív típusú (főleg szárazságtűrő növényekkel beültetett), a maradék egyharmad többségét pedig a mélygarázsok növényesítése jelenti. Csak viszonyításként nem árt megemlíteni, hogy Németországban évente építenek ugyanennyit ­ köszönhetően az ottani szabályozásnak.

Polikarbonát - Wikipédia

Polikarbonát - Wikipédia

A polikarbonát (PC) általában víztiszta, jó optikai tulajdonságokkal, hő- és ütésállóképességgel rendelkező, hőre lágyuló szerves műanyag. A kereskedelemben színezett változatai is beszerezhetők, gyártják tömör és légkamrás kivitelben is. A légkamrás megoldás előnye, hogy jó a hőszigetelése, illetve a lemez súlya sokkal kisebb. A légkamrás kivitelt jellemzően hajlított formában, épületekhez esővédő fedélhez használják.

Tetőszerkezeti és tetőfedő anyagok

Tetőszerkezeti és tetőfedő anyagok

Amióta házat épít az ember, azóta tetővel védi az épületet. Ez elsősorban az időjárás elleni védelmet szolgálja, hiszen a csapadék, a szél és az egyéb időjárási viszontagságok ellen főként ez az épületszerkezet nyújt védelmet.Ezen túlmenően azonban esztétikai szempontból is jelentős, hiszen ez az épületek koronája. Azt pedig, hogy végül is mi milyen formában kerül az egyes épületek tetejére, azt az építtető és az építész közösen döntik el.

Cseréptetők

Cseréptetők

A tetőfedő anyagok soha nem látott választékával szembesülhet az, aki házépítésre vagy felújításra adja a fejét. Reneszánszát éli a pala, a nádfedeles tető, széles körben terjed az előnyös tulajdonságokkal bíró zsindely. A legnépszerűbb fedési mód mégis a cserép, ahol szintén a bőség zavarával küzdhet az érdeklődő.

Hirdetés
Tetőfedés

Tetőfedés

Új ház építésekor, vagy egy régebbi tetejének a felújításakor el kell gondolkoznunk azon, hogy milyen tetőfedő anyagot válasszunk. A kínálat óriási, választásunkat azonban számtalan tényező befolyásolja. Legalapvetőbben persze a pénztárcánk és egyéni ízlésünk, de a műszaki paramétereket sem szabad figyelmen kívül hagynunk. Számolnunk kell azzal is, hogy az új tető talán az egész épület küllemét leginkább meghatározó tényezője lesz.

Őszintén az Eternit palákról

Őszintén az Eternit palákról

Beszéljünk őszintén az oly sokat szidott és sokat áldott palákról! A palatetők nagyságára különböző becslések ismertek: egyes források szerint 100 millió, más források szerint 300 millió négyzetméter tető van ma Magyarországon palával fedve. Abban mindenképpen egyetérthetünk: sok, nagyon sok. Ennek a ténynek nem tudnak ma ellenállni Magyarországon a tetőfedő anyagokat gyártó és forgalmazó társaságok, amelyeket - mintha összebeszéltek volna - ugyanaz a közös cél hajt: minden palatető tulajdonost rávenni, hogy régi paláját semmiképpen sem cserélje újabb palára, helyette sürgősen tegyen - és itt már megoszlanak a vélemények a gyártók és forgalmazók szájíze szerint - tondach-cserepet, bitumenes zsindelyt, bramacot, lindabot és így tovább.

Rendben van fejünk felett a tető!?

Rendben van fejünk felett a tető!?

A régi cserepek idővel elöregednek - ez más tetőfedő anyagokra is igaz - gyakoribb javítást igényelnek, mint az új anyagokkal fedett tetők. Azt sem árt tudni, hogy a régi cserépfedéseket legalább 15-20 évenként ajánlatos átrakatni. Ennyi idő alatt ugyanis sok cserép kifagy, eltörik, és a lécezés is gyakran alapos javításra szorul. A nagyobb javítások jelentős anyagi ráfordítást igényelnek, ezért érthető, ha ezt - ameddig lehet - halogatjuk. Ám az elöregedett cserepek egyre könnyebben repednek, végül már előnyösebb, ha a tetőre részben, vagy teljesen új cserépfedés kerül. A még használható régi fedőanyag esetleg a tető egy kevésbé látható részén még felhasználható.

A jövő az égetett agyag tetőcserepeké

A jövő az égetett agyag tetőcserepeké

Az élet minden területén hódít a természetesség, a természetes anyagok használata. Nemcsak öltözködésünkben, étkezésünknél figyelünk egyre jobban oda erre, de az építészet terén sincs ez másképp. Hiszen fontos szempont, hogy milyen környezetben élünk, milyen anyagokkal vesszük körbe magunkat. Lakókörnyezetünkkel szemben mára alapvetö elvárássá vált, hogy ne legyen sugárzó, mérgező. Éppen ezért a kereskedők is egyre gyakrabban találkoznak azzal a vásárlói igénnyel, hogy természetes anyagokat keresnek.

Tetőfedés rézzel

Tetőfedés rézzel

A réz, rézlemez felhasználása az építészetben nagyon régi múltra tekint vissza. Számos nagyszerű, több századot megélt épületen ma is jól működő, nemesréz szerkezeteket találhatunk, mivel ez az anyag nemcsak szép és értékes, de rendkívüli módon tartós és megbízható is.

Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége

Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége

Az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége, röviden ÉMSZ a tagok és pártoló tagok pénzéből működő nonprofit polgári-társadalmi szervezet, melynek feladata felkutatni és hatékonyan alkalmazni azokat az eszközöket, melyek legjobban szolgálják az épületszigetelő, tetőfedő és bádogos szakma fejlődését és érdekvédelmét. Az ÉMSZ jogi tagjai kivitelezők (tetőfedők, bádogosok, víz-, hő-, hang- és utólagos falszigetelők), magánszemély tagjai építészek, szakmérnökök, tervezők, oktatók, szakértők, pártoló tagjai anyaggyártók és kereskedők. Az ÉMSZ 1988-ban alakult. Az eltelt évek alatt olyan szervezetté nőtt, amely tagjaival az állandó programokon és szolgáltatásokon keresztül folyamatos kapcsolatot tart. A lelkes és aktív tagok, a Titkárság és Vezetőség munkája lehetővé tette, hogy az ÉMSZ szakmai tekintélyt vívjon ki magának. Az ÉMSZ folyamatosan fejlődik, a tagság által felvetett igényeket összhangba hozva saját lehetőségeivel, egyre több területen próbálja segíteni tagjai munkáját.

Mi kerüljön a háztetőre?

Mi kerüljön a háztetőre?

A bőség zavara jellemzi a tetőfedő anyagok piacát, az építtetők, tervezők és kivitelezők roppant gazdag termékkínálatból válogathatnak. Idehaza jelenleg a fém tetőfedő anyagok rendelkeznek a legnagyobb piaci részesedéssel, a gazdasági válság következtében azonban növekvőben van az ezeknél olcsóbb kerámiacserép iránti kereslet. Szakemberek szerint a különböző termékkategóriák népszerűsége országrészenként változik, Erdélyben például a kerámia- és betoncserépnek jóval több híve van, mint a Kárpátokon túl.

Tetőtér hőszigetelés - Hőszigetelés.com

Tetőtér hőszigetelés - Hőszigetelés.com

Tetőtér hőszigetelésben gondolkodik vagy csak Spórolni akar fűtésszámláján? Akkor jó helyen jár, mert számos kiváló ötlettel, tanácsokkal látjuk el Önt, valamint tetőtér hőszigeteléssel és homlokzat - szigeteléssel kapcsolatos termékeink széles választékával állunk rendelkezésére! Oldalunkon tájékozódhat: - a tetőtér szigetelés - a hőszigetelés - a beltéri szigetelés - a faépületek szigetelésének előnyeivel. Megismertetjük Önt speciális hőszigetelő képességekkel rendelkező termékeinkkel, melyekkel nagyfokú energia- megtakarítást érhet el otthonában és tetőterében. Látogasson el hozzánk személyesen és győződjön meg arról, hogy beruházása rövid időn belül megtérül. Legyen tetőterében és otthonában biztonság, kényelem, évszaknak megfelelő klíma! Tetőtér hőszigetelés és hőszigetelés egy helyen. Fedezze fel a tetőtér hőszigetelés titkát.

Tuti menü