Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Peking, 2013. március 20., szerda (MTI) - Nyolc építőipari vállalat működését felfüggesztették egy évre, mert tengeri homokot használtak a betongyártáshoz a dél-kínai Kuangtung tartomány Sen - Tetőfedő, kivitelezők magazin
részletek »

Tengeri homokot használtak betongyártáshoz Kínában

Tetőfedő magazin. Ha építkezel vagy tetőfedő vagy, akkor ez a te oldalad. Hírek, újdonságok a tetőfedő piacról, termékekről és kivitelezőkről.
Tetőfedő, kivitelezők magazin
Itt vagy: Tetőfedő, kivitelezők magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Tengeri homokot használtak betongyártáshoz Kínában
Tengeri homokot használtak betongyártáshoz Kínában
Tengeri homok
Nyolc építőipari vállalat működését felfüggesztették egy évre, mert tengeri homokot használtak a betongyártáshoz a dél-kínai Kuangtung tartomány Sencsen városában - jelentette a kínai média szerdán.
Több mint harminc építési vállalatnál találtak szabálytalanságokat, miután a Kínai Központi Televízió (CCTV) a közelmúltban az előírtnál gyengébb minőségű beton használatáról közölt sencseni riportot, majd kiterjedt ellenőrzéseket indítottak.

Sajtóértesülések szerint a 2015-re elkészülő 660 méter magas Ping An pénzügyi központnak helyet adó toronyépület építkezésein mindent rendben találtak. A cég közleményében tudatta, hogy a kivitelezővel kötött szerződésében rögzítette, nem használhat fel gyenge minőségű tengeri homokot.

A tengeri homok kloridot tartalmaz, ami korrodálja a betonba ágyazott acélt, ez a legnagyobb probléma azzal, ha alapanyagként használják a betongyártáshoz - jegyzete meg Han Csi-hszian a terület szakértője. Hozzátette, sajnos gyakori jelenségről van szó, mivel a folyami vagy tavi homok árának alig a felébe kerül.
- MTI -
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - beton, homok, betongyártás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-26 09:03:02
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü