Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Zöldtető kivitelezők képes leírás - Tetőfedő, kivitelezők.tlap.hu
részletek »

Zöldtető kivitelezők - Tetőfedő, kivitelezők.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tetofedo.tlap.hu » Zöldtető kivitelezők
Keresés
Találatok száma - 8 db
Ciprus Kert

Ciprus Kert

Tetőkert építés Napjaink kertépítészete nem ismer akadályt. Néhány éve jött divatba a tetőkert építészet, mely főleg társasházak lapostetős szintjét lakó kerttulajdonosainak kínák célszerű, és természetes megoldást, hogy így tudják élvezni a tetőkert nyújtotta örömöket. A tetőkert egy jól szigetelt lapos háztetőn épített kert. A füvesítendő területet úgy alakítsuk ki, hogy 10-15cm vízelvezető réteg (kavics)legyen amibe drain-cső kerül. A réteg tetejére minimum 30cm termőföld kerüljön akár kezi füvesítéssel, akár gyepszőnyeg rakásával gyepesítünk. Fákat, cserjéket 50-60cm vastag termőföldbe ültessük a növények későbbi növekedésére is gondolva. Tetőkertnél az 1nm-re jutó terhelés minimun 1000-1100kg/m2.Ezt az adatot a ház kivitelezőjétől könnyen megtudhatjuk. Ügyeljünk tetőkertünk csapadékvíz elvezetésére, erre szolgálnak a tetőkert elfolyókák és a drain-csövezés. Tetőkert építésénél ajánlott speciális tetőkerti földkeveréket beszerezni. Ez könnyű, jó nedvességtartó, de a túlzott csapadékot könnyen átereszti. Tud levegőzni így tökéletes a tetőkert kialakításához. A tetőkerti földkeverék összetétele(fehér tőzeg, alganit, fakéreg, ásványok, komplett műtrágyák). Fontos megjegyezni (és ez tapasztalat) ez a tetőkerti termőföld keverék nem jó gyeptégla, gyepszőnyeg alá. A virágok, cserjék jól megélnek benne.

Citikert

Citikert

Garázsfödémen, síktetőn, teraszon a manapság oly gyakran hirdetett zöldtetők kevésbé esztétikus és használatra alkalmatlan felületével szemben igazi kert kialakítására is lehetőség van. Virágzó és örökzöld cserjék, esztétikus talajtakarók, kúszónövények övezhetik a tetőkertet, melyben egy jól elhelyezett kerti garnitúra, egy árnyékoló igazán kellemes hangulatot és bensőséges hangulatú pihenőteret is eredményezhet. Egy megfelelően szigetelt tetőkerten, a vízelvezetés megoldásával bármilyen burkolatot építhetünk, gyepesíthetünk és öntözőrendszert is működtethetünk. A kert hangulata kis díszmedencével, csobogóval tovább fokozható.

Fitosystem

Fitosystem

Az extenzív zöldtető elnevezés kevés ápolást és fenntartást igénylő zöldtetőt takar, amelyre telepített 10 - 15 cm ültetőközegbe szárazságtűrő pozsgások (varjúhájfélék, köviró-zsák) tenyésznek. Az ültetőközeg nagy vízmegtartású és gyors vízelvezetésű talajkeverék lehet. Ilyen a cégem által kifejlesztett Fito-Tect extenzív talajkeverék. Az extenzív zöldtető nem alkalmas klasszikus kerti funkciókra, tehát nem lehet pihenésre és szórakozásra használni. Az intenzív zöldtető megjelenésében hagyományos kert, amelyet a födémre telepítünk. Itt mindazokat az elemeket beépíthetjük, amelyek egy hagyományos kertben jól ismertek: kerti út, csobogó, szökőkút, kerti fa építmények, pergolák, szanetlik, medencék, tűzrakóhelyek. Az intenzív elnevezés pedig a fenntartás jellegére utal, ugyanis ez sokkal több fenntartást igényel, mint a hagyományos kert. Az intenzív zöldtetőn például automata öntözőrendszer nélkül nem lehet minőségi fenntartást végezni. Csak speciális talajkeverékkel lehet hosszú távú és fenntartható eredmény elérni. Ez a speciális ültetőközeg könnyített súlyú, gyors vizelvezető képességgel, és nagy vízmegtartó kapacitással rendelkezik, nem tömörödik, állandó réteg-vastagságot biztosít. Cégünk ajánlata a Flora - Tect intenzív talajkeverék.

Tetőfedő, kivitelezők magazin hírek
Tengeri homokot használtak betongyártáshoz Kínában
Tengeri homokot használtak... Nyolc építőipari vállalat működését felfüggesztették egy évre, mert tengeri homokot használtak a betongyártáshoz a dél-kínai Kuangtung tartomány Sencsen városában - jelentette a kínai média szerdán. Több mint harminc építési vállalatnál találtak szabálytalanságokat, miután a Kínai Központi Televízió (CCTV) a közelmúltban az előírtnál gyengébb...
Az épületfa története és fajtái
Az épületfa története és fajtái A fa felhasználási az építészetben igen régi múlttal rendelkezik. Már őskori...
Engedélyköteles-e a tetőablak-beépítés?
Engedélyköteles-e a tetőablak-beépítés? Gyakran előfordul, hogy a csak padlásként használt tetőteret később ki...
Tulipakert

Tulipakert

Főként Budapesten vannak megvalósult tetőkertjeink, példaként és referenciaként említhető a Társadalom Biztosítási Igazgatóság tetőkertje, mely megvalósulásakor, 1995-ben az ország legnagyobb tetőkertje volt. A tetőkertet építőipari mesterdíjjal tüntették ki, mely az egyik legrangosabb elismerés a szakterületen. Emellett Budapesten megtekinthető az Info Park "I" épületén található zöldtető, valamint a Westel 450 központi épületének tetőkertje, mely 1996-ban 'Az év tetője' pályázaton nívódíjat is nyert. Tetőkertek létesítésével mindkét telephely egyaránt foglalkozik. Az élő növények alkalmazása az építészetben az ókorig nyúlik vissza. A zöldtetőket más-más területeken eltérő céllal hozták létre. Az első ismert zöldtető a babiloni függőkert, mely feltehetően reprezentációs célt szolgált. Az Izlandról elterjedt földtetős, gyeppel fedett házaknál a szigetelés és az értékes faanyag egy részének megtakarítása volt a cél. Az idők folyamán gyakran változott az élő növények építészeti felhasználásának népszerűsége. Nyugat-Európában az épületfizikai és az ökológiai előnyök miatt az 1980-as években kezdett elterjedni a zöldtetők és a zöldhomlokzatok alkalmazása. Több ökológiai haszna is van annak, hogy az épületek növényekkel borítják. A zöldtető talán legnagyobb előnye az esővíz-raktározó képessége.

Videós zöldtető tanfolyam

Videós zöldtető tanfolyam

A Zöldtető Guru weboldalon Magyarország egyik legismertebb zöldtető szakértője most megosztja Önnel a zöldtetőépítés terén szerzett tapasztalatait, ismereteit. Miért is éri ez meg Önnek? Ha jelentkezik a Zöldtető Guru ingyenes képzésre, megismerheti a zöldtetőépítés terén uralkodó nemzetközi tendenciákat, trendeket, ill. olyan 20 év alatt összegyűjtött személyes tapasztalatokat, amelyekre nem lehetséges szert tenni sem az iskolapadban, sem a jelenleg közkézen forgó szakkönyvekben. Mindezt könnyen befogadható videós formában; a résztvevők hetente kétszer kapnak egy 5-10 perces oktatóvideót. Csatlakozzon most!

ARCHIGREEN Zöldtető Kft.

ARCHIGREEN Zöldtető Kft.

Az ARCHIGREEN Zöldtető Kft. minőségi zöldtető rendszerek és kiegészítők fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. Termékeink nemcsak minőségükkel, de ár/érték arányukkal is kiemelkednek. Weboldalunkról letölthetők a leggyakoribb, szakszerűen kialakított zöldtetős csomóponti megoldások.

Lapostető szigetelés, Zöldtető

Lapostető szigetelés, Zöldtető

Elsősorban tetők szigetelésével foglalkozunk. Az úgynevezett bitumenes szigetelés az első számú tevékenységünk. Cégünk garanciákkal, mindenféle kiegészítő munkálatok mellett vállalja a szigetelést. Korrekt áron, korrekt munka, valódi garanciával. Ez a Faga-Bau minőség.

Zöldtető építés - Everling Kft.

Zöldtető építés - Everling Kft.

Több éves tapasztalattal és minőségi referenciákkal rendelkezünk zöldtetők kivitelezésével kapcsolatban, főleg önkormányzati, projektberuházási projektekre vonatkozóan. Generálkivitelezést végzünk, így Önnek nincs más dolga, mint az elkészült, minőségi projekt átvétele! Tekintse meg referenciáinkat és kérjen ajánlatot!

Tuti menü